perjantaina, syyskuuta 16, 2011

Paluu Todellisuuteen

Pikkupoika oli eilen huolestunut Tasavallan irtautumisesta Todellisuudesta. Jälleen kerran huoli osoittautui aiheettomaksi, sillä ilmastototuus on sittenkin täysissä voimissa Tasavallassa! Eturintamassa seisoo - kukas muukaan - Totuus. Päivän epistolassa Timo Siukonen kertoo Suomen Valkoisen Ruusun komentajasta, joka on todellinen työn sankari: Rajendra Pachauri tekee työtä ilmastonmuutosta vastaan joka päivä.
On olemassa vain yksi oikea vastaus. Ilmastonmuutos on meneillään maapallolla – kiistattomasti ja yksiselitteisesti. Tätä mieltä on 71-vuotias, intialainen Rajendra Kumar Pachauri, joka toimii YK:n hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n puheenjohtajana.

Pachauri puhui torstaina kansainvälisille alan asiantuntijoille Koli Foorumissa Lieksassa.
Seuraavaksi Timo esittelee sen todellisen asiantuntijan, ehkäpä jopa alan kirkkaimman (heti al-Goren (PPBUH) jälkeen) tähden.
Tapahtumaan osallistunut tasavallan presidentti Tarja Halonen totesi, että Euroopan unionin toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi eivät riitä.
Sitten onkin vuorossa ne karmeat tosiasiat.
Pachaurin esittelemät tiedot osoittavat ilmastonmuutoksen kiihtyneen. Viimeisen sadan vuoden aikana maapallon keskilämpötila on noussut vuosittain 0,074 astetta. Kun otetaan mittatikuksi 50 vuotta, nousu on ollut keskimäärin 0,128 astetta yhdessä vuodessa.
Tämä ilmastokatastrofin kehitys on niin nopeaa, että ei meinaa millään pysyä kärryillä vaikka kuinka tarkasti seuraa. Todellakin on kiihtynyt! Viimeisessä IPCC:n raportissa arvioitiin maapallon keskilämpötilan nousseen sadassa vuodessa n. 0,7 astetta, mutta nyt siis uusi tarkennettu luku on jo 7,4 astetta! Luulisi nyt viimein kaikkien denialistien heräävän!

Totuus ei olisi Totuus, jollei se osaisi myös hieman keventää. Vakavien asioiden keskellä Heli Saavalainen kertoo väärinymmärretystä vitsistä.
Ilmastotiede sai niskaansa arvosteluryöpyn niin sanotun Climategaten ja hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportissa olleen virheen vuoksi viime vuonna. Kohu osoittautui kuplaksi, mutta se oli erävoitto ilmastoskeptikoille, jotka haluavat kääntää huomion pois ilmastonmuutoksesta.

Tapaus oli kova isku IPCC:n johtajalle Rashenda Pachaurille, johon kritiikki kohdistui henkilökohtaisesti.

Climategate alkoi syksyllä 2009, kun Itä-Anglian yliopiston tutkijoiden sähköposteja vuodettiin internetiin Britanniassa. Tutkijat kirjoittivat muun muassa "tempusta", jonka avulla lämpötilan alenemisen "voi piilottaa". Vaikka kyse oli ilmeisesti tutkijoiden pilailusta, heräsi epäily, että he vääristelevät ilmastotutkimuksiaan.
Toistetaan kaikki yhdessä: se oli vitsi! Pieni harmiton pila! Kollegiaalista huumoria!

P.S. Karjalasta kajahtaa: vielä löytyy Hölmölästä Tasavallasta Euroja Pachaurille!

3 kommenttia:

 1. "Rajendra Pachauri tekee työtä ilmastonmuutosta vastaan joka päivä."

  Mikä työn sankari! Kyllä minäkin tekisin, jos saisin sen avulla imuroitua tyhmiltä rahat pois.

  "Tapaus oli kova isku IPCC:n johtajalle Rashenda Pachaurille, johon kritiikki kohdistui henkilökohtaisesti."

  Voi Rajendra-raukkaa!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti liekasalaiset saavat rahastettua tuolta porukalta niin paljon kuin ehtivät. Lieksalaiset voisivat antaa siellä olevat pakolaiset noille mukaan sitten kun he lähtevät pois.

  VastaaPoista
 3. Mitä he muuten tekevät kuvassa? Muistaakseni, jollekkin yhdistykselle oli mahdollista antaa/maksaa 10 € lentolipun oston yhteydessä "hiilikompensointia" ja ao. yhdistys käytti saamansa "varat" puun istuttamiseen?
  Ilmeisesti Tarja ja Rajendra ovat maksaneet puoliksi kympin kun tuossa puuta istuttavat?

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!