perjantaina, syyskuuta 02, 2011

Psycho is back!

Totuuden pitkäaikaisia faneja jo lähes puolitoista vuotta rasittanut hiljaisuus päättyi vihdoin tänään: Pekka "Psycho" Mykkänen on takaisin remmissä! Pekalta nimittäin löytyy tittelillä "HS:n pääkirjoitustoimittaja" kolumni päivän Totuuden pää(tön)kirjoitussivulla. Sattumalta -- tottakai -- kuin taikaiskusta jonkinmoisesta anemiasta kärsineet pää(tön)kirjoitukset ovat myös heränneet henkiin, kun Totuus avaa AmeriKKKan presidentinvaalikampanjan oksennuksella Texasilainen konservatiivi voi lyödä Obaman 2012.
Miltä maistuisi ajatus Texasista kotoisin olevasta Yhdysvaltain presidentistä, joka ei usko ilmastonmuutokseen eikä evoluutioon? Presidentistä, jota pidetään hieman tyhmänä ja kiinnostumattomana politiikan sisältökysymyksistä? Syvästi uskovaisesta miehestä, innokkaasta rikollisten teloittajasta sekä valtion ja verottamisen vannoutuneesta vihollisesta?
Oih, näitä on nii-ii-in kaivattu! Joko jo vuonna 2012 levikki alkaa kakkosella?

11 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. "Ei usko ilmastonmuutokseen". Eikös kyseessä ole tieteellisen konsensuksen oikeaksi todistama tieteellinen teoria?

  "Joko jo vuonna 2012 levikki alkaa kakkosella?"

  Meillä ainakin tarvitaan koirien kusipaperia seuraavat kolme viikkoa.

  VastaaPoista
 3. "Miltä maistuisi ajatus Helsingistä kotoisin olevasta Suomen presidentistä, joka uskoo ilmastonmuutokseen eikä tieteelliseen tutkimukseen? Presidentistä, jota pidetään (hieman) tyhmänä ja kiinnostumattomana politiikan asiakysymyksistä? Syvästi pakanauskoon uskovasta naisesta, innokkaassta rikollisten suosijasta ja virkakoneiston ja valtion vaikutusvallan kasvattamista kannattavasta?"

  No, ei todellakaan hyvältä maistu.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tomi, usko jo - sinulla on edelleen porttikielto tähän blogiin. Muutenkaan tämä blogi epäsäännöllisine päivityksineen ei kykene tarjoamaan minkäänlaisia mielenterveyspalveluja. Etsi niitä jostain muualta.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Psycho esiintyi Puolueen näköradion aamusohvalla Amerikka-asiantuntijana yhdessä Ylen oman penaalin kanssa.

  Yle Areena

  Psychon osuus alkaa noin kohdasta 21:30.

  En itse jaksanut kuunnella, koska en kestä, kun penaali haastattelee kahta penaalia.

  VastaaPoista
 9. Kiitti VH! Pätkä löytyy myös tästä: Ykkösen aamu-tv: Yhdysvallat hukkasi vuosikymmenen. Kas, Psycho oli siis kirjaansa puffaamassa. Täytynee katsella koska ilmestyy lähikirjastoon (Pekan kirjoista en maksa senttiäkään), niin saa ratki riemukasta iltaluettavaa.

  Kuten Hammer en voi sietää kun penaalit haastattelee penaaleja. Se itseriittoisten tyhjien tynnyreiden kakofonia on jotain täysin sietämätöntä. Yritin kuitenkin tämän videon kohdalla ... mutta en kestänyt kuin siihen kohtaan (n. 2min) kun Psycho selittää vakavalla naamalla kuinka Lehman Brothers oli ajaa koko maailman talouden rotkon pohjalle (esimerkkinä säätelemättömästä finanssikapitalismista)! Sitä ennen oli tietenkin tullut jo "kidutusjupakat" yms.

  VastaaPoista
 10. Kuuntelin minäkin aina tuohon Lehman brothersiin asti.

  Psychon mukaan Yhdysvallat oli vuonna 2001 maailman huipulla mutta hukkasi valttikortit käsistään seuraavan kymmenen vuoden aikana. Psychon mahtipontinen analyysi ei kestä lähempää tarkastelua. Erityisesti talouspoliittinen analyysi on suoraan Moskovan puoluekoulusta.

  Psycho toisteli valtamedian puheenaiheita ja esitti ne todellista merkittävämpina virstanpylväinä.

  Toivottavasti Psychon kirjassa ei ole liikaa sivuja, koska muuten lukukokemus voi muodostua tuskalliseksi. Kirjastoon se kuitenkin jää pölyttymään Chomsky-suomennosten sekaan. Kirja on vanhentunut jo ilmestyessään.

  VastaaPoista
 11. Psycho kirjoitti Hesariin kolumnin, jossa hän ilmeisesti toistaa kirjansa teesejä.

  Tässä on kolumnin alku:

  "Häntä kutsuttiin vitsaillen Jäämieheksi ja Herra Frostyksi. Jälkimmäinen viittasi lastenlauluun Frosty the Snowman, jossa lumiukko herää taianomaisesti henkiin ja alkaa leikkiä lasten kanssa.

  Mutta tämä Frosty ei noussut jääpalojen keskeltä mihinkään. Teippi pysyi Manadel al-Jamadin silmillä ja ruhjeet kasvoilla, kun upseerit miettivät, mitä hänen ruumiilleen pitäisi tehdä.

  Al-Jamadia oli epäilty amerikkalaisten vastaisesta toiminnasta, ja niinpä hänet haettiin kotoaan irakilaiseen Abu Ghraibin vankilaan. Pidätyksessä ja ensikuulusteluissa al-Jamadi hakattiin vahingossa hengiltä.

  Moni suomalainenkin on nähnyt kuvia al-Jamadista. Yhdessä niistä hymyili peukku pystyssä Sabrina Harman, tavallisen naapurintytön näköinen amerikkalaissotilas. Hän otti sotilastovereineen matkamuistokuvia irakilaisen ruumiin äärellä.

  Skandaalimaiset kuvat vuotivat julkisuuteen huhtikuussa 2004. Alkoi uusi luku "terrorisminvastaisessa sodassa", jonka Yhdysvallat käynnisti tasan kymmenen vuotta sitten tehtyjen syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

  Irakilaisvankien kidutuksesta, häpäisystä ja nöyryyttämisestä todistaneet Abu Ghraibin kuvat olivat kuin Berliinin muuri tai syyskuun 11. päivä: oli selvä ajanjakso niitä ennen ja niiden jälkeen. Skandaalin ja lukemattomien muiden kidutusjupakoiden seurauksena Yhdysvallat hävisi monessa mielessä sodan, jossa piti olla kyse Osama bin Ladenin ja al-Qaida-järjestön sekä heitä suojelleen Taleban-liikkeen tuhoamisesta. "

  Uskomaton uuno.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!