maanantaina, maaliskuuta 21, 2011

Mä haluun vaikuttaa

Maailmassa, jossa jopa Totuuden penaalit ovat joutuneet lipsumaan Puolueen suurista journalistisista periaatteista, tuottaa suurta iloa havaita, että vielä on olemassa Oikeita Journalisteja. Länsiväylässä toimittajan haastattelema toimittaja Rauli "Palestiina" Virtanen todistaa väkevästi:
Vieläkö sitten ulkomaankirjeenvaihtajia tarvitaan, kun luonnonmullistuksia ja sotia näkee reaaliajassa verkossa ja televisiossa?

–  Kyllä henkilö tarvitaan edelleen paikan päälle. Kirjeenvaihtajien verkosto on tosin vähentynyt eikä yksin Suomessa, Virtanen vastaa.

Pinnallisen tietovyöryn sijaan hän arvostaa oikeasti kansan parissa tehtyjä dokumentteja ja aikakauslehtien reportaaseja.

– Itse ainakin haluan vaikuttaa jutuillani ihmisten asenteisiin.
Juuri näin! Siinäpä 40 vuoden kokemuksella mallia niille harhaisille, jotka kuvittelee että toimittajan tehtävä olisi muka välittää ja taustoittaa uutisia! Länsiväylä jatkaa:
Rauli Virtanen vierailee Laaksolahden kirjastossa ke 23.3. klo 18. Hän kertoo näkemyksiään Pohjois-Afrikan tilanteesta.
Ajatelkaapa, suuri toimittaja vaivautuu kuolevaisten pariin kertomaan suuria viisaita mielipiteitään ja vielä ilmaiseksi! Mahtaako myös jakaa nimmareita?

2 kommenttia:

  1. Sain seurata eilen paneelikeskustelua Finlandia-talossa. "Mainostotuus" kameroineen oli paikalla, mutta päivälehdistä vain HBL näyttäisi uutisoivan teemasta:

    http://www.hbl.fi/text/ekonomi/2011/3/21/w60815.php?sms_ss=facebook&at_xt=4d8882e822f3ca73%2C0

    Teemahan ei oikein sovi toimittajille, se käy vastoin toimittajien muokkaamaa todellisuuskäsitystä, mutta tästäkin ongelmasta huolimatta uutiskriteerit ihan kvantitatiivisesti mitattavalla tavalla enemmän kuin ihmetyttävät Helsingin Sanomien toimituksen osalta.

    Tapahtuma oli:
    1) Helsingissä,
    2) sillä oli puhutteleva teema ja sisältö
    3) sillä oli varsinkin jopa "poleeminen" otsikko
    4) panelistien joukossa sekä huippua että aloittelevaa "huippua"
    5) kuten myös yleisönkin joukossa.

    Tilaisuuden järjestäjinä olivat opiskelijat, oliko tämä sitten jokin peruste jättää tapahtuma uutispimentoon? Onhan se tietysti niin, että opiskelija ei ehkä "asemaltaan" vakuuta yhtä paljon kuin päivystävä älymystön edustaja toimittajan mielestä aina oikeassa olevine näkemyksineen, mutta siltikin Hei?

    Oletteko te siellä täysiä vitsejä, kaikki mahdolliset mittarit huomioiden?

    Esimeriksi tiistaina pidetty paljon vähemmän tärkeä ja sisällöltään ja merkitykseltään "todella köyhä" paneeli, sai kyllä palstatilaa:

    http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Poliitikot+paneelissa+Yliopistohallinto+paisuu+opetuksen+kustannuksella/1135264821457

    Nimimerkillä:
    Onko teillä siellä Helsingin Sanomissa älykkyystestejä lainkaan vai kysytäänkö vain sopivia mielipiteitä?

    P.S

    Itselläni ei mitään osaa tai arpaa AES:n toiminnassa.

    P.S 2

    Ei tietysti Erkko itse taitaisi läpäistä älykkyystestiä, mutta juurikin sen vuoksi hiemankin aivotoimintaa omaavan toimittajan pitäisi nousta vastustamaan "ortodoksista", hymistelyyn perustuvaa "tyhmyyden ylistämisen" kulttuuria.

    VastaaPoista
  2. Tässä muuten suora linkki tuohon Höblärin uutiseen:

    http://www.hbl.fi/text/ekonomi/2011/3/21/w60815.php

    Taitaisin kaivata itse sitä älykkyystestiä, tosin tulevaisuudessa esimerkiksi surullisen kuuluisan NYT:n "mielipidesisältöihin" linkittäminen edellyttää yhteisöpalvelujen kautta linkittämistä.

    En ole tuo linkittäjä, muuten, sikäli mikäli se tavalliselle ihmiselle helposti selviäisikään.

    Nimimerkillä:
    Sama kuin yllä

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!