tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Vastahyökkäys

Onneksi se ei ehtinyt joulumarkkinoille! Nimittäin Uusliberaalisen Pahan Tiedotustoimisto (UPT) CATOn kustantama Indur M. Goklanyn 450 sivuinen propagandapläjäys: The Improving State of the World: Why We're Living Longer, Healthier, More Comfortable Lives on a Cleaner Planet. Kirjahan näyttää väittävän että Puolueen oppien vastaisilla toimenpiteillä itseasiassa olisikin Puolueen oppien vastaisesti ihmiskuntaa ja ympäristöä huimasti hyödyttäviä vaikutuksia.
Many people believe that globalization and its key components have made matters worse for humanity and the environment. Indur M. Goklany exposes this as a complete myth and challenges people to consider how much worse the world would be without them.

Goklany confronts foes of globalization and demonstrates that economic growth, technological change and free trade helped to power a “cycle of progress” that in the last two centuries enabled unprecedented improvements in every objective measurement of human well-being. His analysis is accompanied by an extensive range of charts, historical data, and statistics.
Tästä kirjasta on syytä totaalisesti vaieta Keisarin tasavallassa.

4 kommenttia:

  1. Voisit tehdä, jos ehdit/viitsit, jonkinlaisen tilanneraportin siitä mitä todisteita globaalin lämpötilan noususta viimeisen 10 vuoden ajalta on. Mitä esimerkiksi sateliittimittaukset osoittavat?

    VastaaPoista
  2. tuohon voin sen verran vaan heittää pikaisesti, että yksinkertaisesti ei ole olemassa tietoa maapallon lämpötilasta eds viimeisen 10 vuoden ajalta. Pidemmittä jorinoitta totean vain, että esimerkiksi meristä pitäisi ensin päättää mitataanko pintavettä vai esimerkiksi metrin vai 100 metrin syvyydestä? Sitten toiseksi pitäisi miettiä miten kattava tulos saadaan "pistemittauksella". Maa-alueen mittauksella samat ongelmat. EHKÄ paras tai luotettavin mittaustulos on Tornionkoen jäiden lähtö, jota mitattu yhtäjaksoisesti yli 300 vuotta. Sinä aikana jäiden lähtö on aikaistunut yli kahdella viikolla. Vastaavasti, satelliittimittausten mukaan vaikuttaa siltä, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sen vähäisempää on lämpiäiminen. Puhumattakaan että se on teorian vastaista, se on myös luonnollista, koska kaikkialla muualla maailmassa asutus muokkaa satojen kilometrien alueella kaupungeista paikallisia sääolosuhteita. Esimerkiksi Lontoossa ei ole satanut lunta 60-luvun jälkeen (pari poikkeusta), ja mielestäni se ei ole ihme, kun katsoo minkä määrän energiaa ihminen laskee siellä ulos: autot, talot, teollisuus, palvelut jne jne. Lumi yksinkertaisesti muuttuu vedeksi ennen kuin osuu maahan. Toinen seikka on meriveden pinnan korkeus, joka Atlantilla on teorian vastaisesti laskenut sentin 90-luvulla, ja Australiassa epäillään laskeneen vielä enemmän., kun siellä on maailman vanhin pinnan korkeutta määrittelevä kalliomerkintä.

    VastaaPoista
  3. "EHKÄ paras tai luotettavin mittaustulos on Tornionkoen jäiden lähtö, jota mitattu yhtäjaksoisesti yli 300 vuotta."

    Tuo ei kyllä kerro globaalista lämpötilasta hölkäsen pöläystä?



    "Sinä aikana jäiden lähtö on aikaistunut yli kahdella viikolla."

    Ei kerro kauheastin onko ilmastonmuutosta aiheuttanut hiilidioksidipäästöt. Täytyisi tutkia aivan viime vuosikymmeniä, jotta asiasta voisi jotain sanoa

    VastaaPoista
  4. Maksa: eri lämpötilamittaussarjat on kerättynä yhteen paikkaan täällä:
    "Global Warming" at a glance

    Viimeisen viiden vuoden sateliittitrendi on muuten kääntynyt negatiiviseksi... Edelleen nyt on El Nino päällä, mutta se ei jostain syystä näy (vielä?) piikkinä lämpötiloissa. Hansenin ennusteen mukaan tästä piti tulla oikea super-El Nino...

    Elämme muuten varsin mielenkiintoisia aikoja näiden lämpötilojen suhteen. Nyt päättymässä olevan aurinkosyklin jälkeisten kahden seuraavan syklin pitäisi ennusteiden mukaan olla heikoimpia vuosikymmeniin. Tämä on pistänyt eräät venäläiset tieteilijät ennustamaan uutta "pikku-jääkautta" tuleviksi vuosikymmeniksi.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!