perjantaina, toukokuuta 19, 2006

HS Watch X

Tämänpäiväisessä Totuudessa oli taas ryhdistäydytty oikein kunnolla. Koko lehden vyörytystä ja Puolueen opeille opastavaa kirjoittelua johtamaan oli pääkirjoitussivun Vieraskynään päästetty irti vanha tuttavamme, poliittisesti syvätietoinen naisprekariaatin edustaja sekä Puolueen uskollinen ekopsykologi, Kaarina Kailo. Kaarina käy kirjoituksessaan tarmokkaasti Suurten Vihollisten, globaalisaation, markkinatalouden, ja patriarkaatin kimppuun. Totuuden päivän muut kirjoitukset, mm. etusivun juttu kasvavista leipäjonoista, pääkirjoitus riistopankkien haitallisesta kilpailusta sekä kirjoitukset "uuden" edistyksellisen poliittisen aktivismin noususta [2], tukevat erinomaisesti Kailon tärkeää sanomaa.

Kaarinan kirjoituksesta opimme mm. että makasiinien tapahtumat ja poltto oli "symbolinen luovan tuhon peilikuva", joka mitä ilmeisemmin on suora looginen seuraus vallalla olevasta kapitalistis-patriarkaarisesta kilpailukulttuurista. Opimme myös että Oulun yliopiston naistutkimuksessa oli jo 2003 aloitettu vastarintaa "globalismin ja prekaratismin sukupuolivaikutusten" tutkimisella. Ikävänä yksityiskohtana patriarkaatin hegemoniasta ja hyökkäyksestä akateemista naisprekariaattia kohtaan kerrotaan, että ko. yksikön professuuri oli sittemmin jäädytetty. Kukahan oikein oli tämä kirjoituksessa nimettömäksi jäävä julman hyökkäyksen uhri?

Tämän suorastaan kristallinkirkkaan selkeällä suomenkielellä kirjoitetun artikkelin sanoman pitäisi aueta vaivatta kaikille Keisarin tasavallan kunnon alamaisille. Pikkupoika vaatiikin Puolueelta tiukempaa otetta sellaiseen julkiseen kirjoitteluun, joka esimerkiksi kehtaa rienata tällaista Ideologian mukaista syväluotaavaa analyysia "hevosenpaskaksi".

1 kommentti:

  1. Kailon kailotuksesta kyllä huomaa, että hän luulee kapitalismin olevan jokin valtion ylläpitämä systeemi - aivan kuin kommunismi. Kapitalismi kuitenkin muodostuu luonnollisesti yksilönvapaudesta.

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!