perjantaina, lokakuuta 23, 2009

Juuresviljelijöiksi!

Pikkupoika on monesti pohtinut, että mitä ns. oikeita töitä Totuuden penaaleille voisi kehittää, jos kävisi esimerkiksi niin ikävästi, että Totuus joutuisi kapitalistien painostuksesta vähentämään superlahjakasta toverijoukkoaan. Nyt se on ratkennut! Nimimerkki "Kaikki yhdessä aatteen hyväksi" esittelee ideansa Totuuden omalla keskustelupalstalla kommentoidessaan ehkä parasta Totuuden päätönkirjoitusta ikinä:
Tämä hallituksen ja HS:n mainio ilmasto-ohjelma ajaa suomalaiset suoraan kehitysmaaksi.

Ja lopettaa myös Sanoma Osakeyhtiön tarinan. HS:n toimittajat voivat aloittaa juuresviljelijöinä, kun kenelläkään ei ole enää varaa tilata lehtiä - mikä ei oheisen pääkirjoituksen älyllisyyden huomioiden ole kansalaisille kovin suuri vahinko.

5 kommenttia:

 1. Koira pahempi kuin katumaasturi

  Hiljattain julkaistu kirja, joka tarkastelee lemmikkieläinten ympäristövaikutuksia, tulee siihen tulokseen, että lemmikkieläimet ovat varsin paha riesa ympäristölle - jopa paljon pahempi kuin parjatut katumaasturit.

  Uusiseelantilaisen Victorian yliopiston tutkijat Robert ja Brenda Vale ovat nimenneet kirjansa räväkästi - Time to Eat the Dog (On aika syödä koira). Kirjassa käydään seikkaperäisesti läpi lemmikkieläinten vaikutuksia ympäristöön ja todetaan, että etenkin koirien kuluttaman ravinnon tuottaminen on paha ekologinen rasite, New Scientist -lehti kertoi verkkosivuillaan.

  Keskikokoinen koira kuluttaa kirjan mukaan vuodessa 164 kiloa lihaa ja 95 kiloa viljatuotteita, mikä tarkoittaa 0,84 hehtaarin ekologista jalanjälkeä. Suurempi hauveli, kuten esimerkiksi saksanpaimenkoira, hotkii ruokaa niin paljon, että sen ekologinen tassunjälki on 1,1, hehtaaria.

  Kirjassa verrattiin koiria 4,6-litraiseen Toyota Land Cruiser -katumaasturiin, jolla ajetaan vuodessa 16 000 kilometriä. Vaikka mukaan otetaan auton valmistamiseen kulutettu energia, Land Cruiserin ekologinen jalanjälki on alle puolet keskikokoisesta koirasta, 0,41 hehtaaria.

  VastaaPoista
 2. Televisioaikaa rasistiselle ketkulle.

  Tuolla kirjoituksella Hesari ampaisi itsensä maata kiertävälle radalle. En enää jaksa edes kommentoida tuota käsitettä ääri"oikeisto", joten tässä koko komeus kaikessa karuudessaan:

  Britannian kansallispuolueen BNP:n puheenjohtaja Nick Griffin on rasistinen, äärioikeistolainen ketku.

  Hän on mies, joka on kieltänyt juutalaisten joukkomurhan holokaustin, veljeillyt Ku Klux Klanin kanssa ja johtanut vuosikymmenen puoluetta, joka ei ole hyväksynyt jäsenikseen kuin valkoihoisia.


  BBC Question Time on puolestaan brittitelevision instituutio, jossa yleisö esittää kysymyksiä poliitikoille ja muille panelisteille. Viidestä vaihtuvasta panelistista yleensä kolme tulee pääpuolueista, kaksi muuta ovat joko kulttuurivaikuttajia tai satunnaisesti pienpuolueiden edustajia.

  Tällä viikolla BBC kutsui Griffinin ensimmäistä kertaa ohjelmaan panelistiksi.

  Päätös herätti etukäteen huomattavaa vastustusta. Ohjelman nauhoitusten aikaan BBC:n studioiden edustalla alkoi pienimuotoinen mellakka, kun raivostuneet antifasistit osoittivat mieltään BNP:tä ja BBC:n päätöstä vastaan.

  Monien mielestä äärioikeisto ei saisi esittää mielipiteitään televisiossa. Jopa hallituksen ministeri vaati, että BBC peruisi kutsunsa.

  "BBC:n tulisi hävetä, että se on tehnyt rasistiselle, fasistiselle puolueelle sen likaisen historian suurimman palveluksen", Walesin asioista vastaava ministeri Peter Hain sanoi.

  BBC ei kuitenkaan taipunut painostuksen edessä. Se perusteli BNP:n johtajan kutsumista sillä, että puolue on saavuttanut riittävän kannatuksen.

  Kesän eurovaaleissa BNP sai kuusi prosenttia äänistä ja voitti kaksi paikkaa (joista Griffin toisen).

  Puolue sai koko maassa 943000 ääntä, hallituspuolue Labour 2,3 miljoonaa.

  BBC:n pääjohtaja Mark Thompson joutui muistuttamaan, että yleisradioyhtiö on poliittisesti puolueeton, joten se ei voi hyljeksiä BNP:tä.

  BNP:n kiivaimpien vastustajien mielestä puolueen ajama politiikka on kuitenkin niin kuvottavaa ja vihaa lietsovaa, ettei Griffiniä saisi päästää ollenkaan ääneen.


  Itse ohjelmassa Griffin piti julkeimmat mielipiteensä mahassaan ja yritti ottaa uhrin ja sananvapauden marttyyrin roolia.

  Hän yrittää kerätä laajempaa kannatusta esiintymällä toisinaan myös maltillisemmin.

  Hän kuitenkin kiersi kysymyksen holokaustin kieltämisestä, paheksui homoja ja piti kiinni väitteestään, että natsi-Saksaa vastaan sotaa johtanut pääministeri Winston Churchill olisi ollut aatteiltaan BNP:n linjoilla, nuorena miehenä kokenut jopa "islamofobiaa".

  Normaalien ajankohtaisten poliittisten kysymysten sijasta koko ohjelma pyöri Griffinin ja BNP:n ympärillä. Griffin joutui yleisön ja panelistien ärhäkän ja vihamielisen tenttauksen kohteeksi.

  Tästä hän saattaa saada hieman sympatiaakin. Paljon melua aiheuttanut ohjelma tuskin kuitenkaan lisäsi äärioikeiston kannatusta.

  Paneelissa nähtiin nimittäin itsensä pussiin puhuva rasistinen ketku.

  VastaaPoista
 3. Griffin ei edusta mielipteitäni juuri millään tavalla. Sen sijaan ohjelmassa mielipiteitään esittänyt yleisö latosi tiskiin juuri kaikki säälittävimmät argumentit "navalle muutamisesta" lähtien.

  Asia nyt vaan on todistetusti niin, että punamädättäjillä ja multikulteilla ei ole koskaan eikä missään tilaisuudessa mitään sellaista sanottavaa, jonka molemmilla airoilla soutava voisi joillain tavalla kokea omakseen.

  Korkkaisin kuohuvaa jos joku Pravdan läskipää lopettaisi itsensä.

  VastaaPoista
 4. Seuraava blogiartikkeli demonstroi konkreettisesti punamädättäjien ja multikultien "keskustelutyyliä":

  That Nick Griffin Question Time

  VastaaPoista
 5. Muistatko Pikkupoika, ketkä kaikki ovat puhuneet, että Suomella on mahdollisuus luoda Nokiankaltainen energiateollisuusklusteri uusiutuvasta energiantuotannosta? Eikös ainakin Satu Hassi ole höpissyt jotain tällaista?

  Tässä nyt kuitenkin alkuvärinää:

  Winwind siirtää tuotantonsa Intiaan:

  Tuulivoimaloita valmistava Winwind sulkee 1 megawatin tuulivoimaloita valmistavan Iin tehtaan ja Limingan varaston. Tehtaan tuotanto siirretään Intiaan, kertoi toimitusjohtaja Ilkka Hakala. Tehtaan 24 työntekijää koskevat yt-neuvottelut aloitettiin tiistaina.

  Kokoonpanotehtaan siirto johtuu Hakalan mukaan 1 megawatin tuulivoimaloiden kysynnän heikkenemisestä Euroopassa. Aasian markkinoilla on hänen mukaansa nähtävissä kasvua. Tuotanto keskitetään Intiaan Chennain tehtaaseen.


  Winwind työllistää Suomessa 235 työntekijää. Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske muita toimipaikkoja. Yhtiö on juuri aloittanut 3 megawatin tuulivoimaloiden tuotannon Haminan tehtaalla.

  Winwindin pääomistajat ovat Sterling Infotech Group, Masdar ja Suomen Teollisuussijoitus. Yhtiöllä on kaikkiaan 600 työntekijää.

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!