perjantaina, maaliskuuta 27, 2009

44 vuotta sitten

Ja kuka väittikään, ettei Puolue kehittyisi ajan mukana! Muistelkaapa vaikka tätä vanhakantaista eduskuntakyselyä 44 vuoden takaa:
Onko Hallitus kiinnittänyt huomiota niihin julkisuudessa esitettyihin tietoihin, että oikeusministeriä on painostettu nostamaan oloissamme harvinainen syyte 75 vuotta vanhan ja vanhentuneen, nykyisistä oloistamme ja ajattelutavastamme täysin poikenneen, sääty-yhteiskunnan aikakaudelta peräisin olevan rikoslain jumalanpilkkaa koskevan kohdan perusteella, ja jos on, mitkä piirit ovat tähän painostukseen syyllistyneet ja mihin toimenpiteisiin Hallitus aikoo niitä vastaan ryhtyä.

Kalevi Kilpi (SKDL)
Paavo Aitio (SKDL)
Matti Koivunen (SKDL)
Kauko Tamminen (SKDL)
Pentti Liedes (SKDL)
Irma Rosnell (SKDL)
Toivo Åsvik (SKDL)
Tauno Kelovesi (SKDL)

4 kommenttia:

 1. Taas kerran erinomainen löydös! En juuri uskonasioista ymmärrä, mutta ajatus siitä, että Jumala tarvitsisi ihmislakien suojelua on niin typerä, että syyte, joka perustuu "uskonrauhan rikkomiseen" on ilmiselvästi poliittinen. Uskonrauhahan on vain ja ainoastaan yhteisön keskenään sopima järjestys, jossa kirkonmiehet ja valtaapitävät lyövät riemuisasti kättä päälle.

  Käytännössä Halla-ahon tuomio alioikeudessa riippuu täysin tuomarista. Ymmärtääkseni tuomaria ei ole vielä nimetty, mutta heti kun nimi tulee esille, on syytä nostaa julkisuuteen tuomarin aiemmin antamat päätökset. Vaikka en pidä todennäköisenä, että tuomaria voidaan tässä yhteydessä millään jäävätä, sitä tulee yrittää, koska tämä keissihän tulee menemään aina ihmisoikeustuomioistuimeen asti. Ainoa seikka, joka estää sen, on hovioikeuden vapauttava tuomio. Hovioikeus on riippumattomampi oikeudenkäyttäjä kuin raastupa, jossa jokainen tuomari - jos ajattelee yhtään virkauraansa - nuolee valtakunnansyyttäjää. Miksi tuo nimi tuo muuten kolmannen valtakunnan mieleni...? Reichsankläger...?

  VastaaPoista
 2. mistä toi teksti löytyy?

  VastaaPoista
 3. Anon: Naputtelin sen MMM 1966 -vuosikirjasta (s. 268). On siellä sitaateissa eli lienee aito.

  VastaaPoista
 4. http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/christopherbooker/5067351/Rise-of-sea-levels-is-the-greatest-lie-ever-told.html#postComment

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!