maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Kaiken takana on...

Kyll maar Pikkupoika nii kauhiast ihmettelee tätä Turu touhhuu! Ne julkkas sunnuntain hirveä propakanda päästämäll rikollise äänne: Ahlbeckin mielestä kaiken takana on aurinko. Ei meill vaa Hesas tollassii alkkeellisii virhei tehrä!

4 kommenttia:

  1. Turun murteenne ei ole "täysin" hallussa...

    VastaaPoista
  2. Osaatko pikkupoika auttaa, kuvailen lyhyesti ongelmani: Kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri haluaa aamun totuudessa tehdä sähkösäästämisen helpoksi. Sitä varten "Taloihin - myös vanhoihin - on mahdollista rakentaa sähköjärjestelmä, jolla kaiken hukkasähkön kulutuksen voi katkaista yhdellä napinpainalluksella" hän sanoo.

    Mistä sellaisen napin saa? Minä ainakin olisin valmis puolittamaan vaikka heti sähkölaskuni. Se tuntuu käyttäjäystävälliseltä keksinnöltä, kun se poistaa vain hukkasähkön kulutuksen, mutta sallii itse laitetta silti käytettävän.

    VastaaPoista
  3. anon1: Myönnetään :)

    anon2: Tämä oli helppo! Et tainnut tietääkään, että sinullakin on jo sellainen nappi! Kapitalistisiat tosin ovat sen napin yleensä hyvin piilottaneet, eikä siitä paljoa uskalleta julkisesti puhua. Pikkupojan saamien tietojen mukaan asiantuntijapiireissä sitä kutsutaan "pääkatkaisijaksi" tai "pääkytkimeksi". Sähkölaitteet jatkavat napinpainalluksen jälkeen toimintaansa ns. manuaalienergialla, tosin Valaistuneimmista piireistä on väläytelty myös Pyhän Hengen ja ajatuksenvoiman mahdollisuuksia. Haittapuolena on raportoitava ainakin perheellisissä talouksissa ns. nalkutuksen lisääntyminen. Mutta sähkölasku vähintäänkin puolittuu!

    VastaaPoista
  4. Pikkupojan kädessä oleva tappara (kirves) on myös hyvä sähkölaskun puolittaja - ja saahan sillä tarvittaessa sähköpiuhatkin poikki :D

    VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!