maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Tasavallan lämpötila: 1200-2000

Jäätiköt sulaa, vedenpaisumus tulossa, maailma lämpenee ennennäkemättömällä vauhdilla ja Keisarin helvetti vuoroin paistuu ja vuoroin jäätyy. Tämän me kaikki Totuutta ja muuta Puolueen tiedotusta seuraavat kunnon kansalaiset tiesimmekin.

Mutta millainen oli ilmasto täällä esi-isiemme aikana, ennen tätä järkyttävää lämpenemistä? Nyt siihen on saatu vastaus, kun huippuluokan Quaternary Research-lehdessä on ilmestynyt suomalaistutkijoiden artikkeli:

J. Weckström, A. Korhola, P. Erästö and L. Holmström, Temperature patterns over the past eight centuries in Northern Fennoscandia inferred from sedimentary diatoms, Quaternary Research, Volume 66, Issue 1, , July 2006, Pages 78-86.

Artikkelissa tutkijat ovat rekonstruoineet huolellisella sedimenttianalyysilla tasavallan lämpötilahistorian vuosille 1200-2000. Vaikka lehdistötiedote
asiasta julkaistiin jo huhtikuussa, jostain käsittämättömästä syystä asia on mennyt Puolueen median sitä huomaamatta. Niinpä pikkupoika julkaisee kyseisen lämpötilakonstruktion tässä:

Ylemmässä kuvassa on varsinainen lämpötilakonstruktio, jossa eriväriset käyrät kuvaavat tasoituksen skaalaa: keltainen (tuhatvuotinen), purppura (satavuotinen), ja sininen (kymmenvuotinen). Kuten kuvasta jokainen Puolueen silmälasit omaava näkee, elämme todella poikkeuksellisia aikoja: pelätkää, pelätkää tosissanne!

[Lisäys 28.6.: Totuuden yleensä tarkkasilmäisiä Puolueen palvelijoita oli tänään ikävästi harhautettu: Suomalaisen tiedeakatemian pääsihteerin, professori Matti Saarniston kirjoitus Geologinen historia selittää ilmastonmuutoksia pääkirjoitussivun vieraskynässä on selvä, tosin taitavasti naamioitu, hyökkäys Puolueen oikeaa ilmastonmuutostietoa vastaan. Saarnisto mm. kehtaa kirjoittaa
Ihminen ei toimillaan estä tulevaa jääkautta eikä liioin aiheuta jääkautta,
josta joku sivistymättömämpi voi saada mm. sen kuvan että ilmasto muka muuttuisi ilman ihmisen toimia, tai että jopa nykyinen karmea lämpeneminen saattaisi olla muutakin kuin uusliberalistisen kulutusyhteiskunnan sivutuote. Jottei tällaiset valheelliset uskomukset saisi lisää ilmaa siipiensä alle, pikkupoika esittää siitepöly-näytteisiin perustuvat lämpötilarekonstruktiot neljältä lähipaikalta viimeisen 10 000 vuoden ajalta (data ja referenssit täältä):

Kuvasta jokainen Puolueelle uskollinen näkee selkeästi kuinka stabiili lämpötila on ollut ennen kuin kapitalisti puuttui peliin, kuinka poikkeuksellisen lämpimiä aikoja nykyään elämme ja huolestuttavimmin Al Goren sanoin sen että olemme saavuttamassa pisteen jolta ei ole enää paluuta.]

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista tietoa, vaikka kuvaakin vain hyvin paikallisen alueen ilmastohistoriaa.

  Näköjään Suomessa suurin osa viimevuosisadan lämpenemisestä tapahtui vasta 40-luvun jälkeen. Vai voiko tuosta tehdä sellaista johtopäätöstä?

  PS. Kommentointi taitaa olla aika hiljaista näin kesällä. Sinäkin voisit nyt mennä tekemään puulustotutkimusta ja julkaista sen sitten syssymmällä ;D

  VastaaPoista
 2. Tuosta jäätiköiden sulamisesta pikkupoika voisikin tehdä oman juttunsa. Kuvistahan (ainakin tieteen kuvalehdessä julkaistiin joskus tällainen kuva) näkyy että osa vuoristojäätiköistä on vetäytynyt ylemmäs, mutta miten tämä selitetään on kokonaan toinen juttu.

  Onko kyseessä "todiste" ilmastonmuutosesta vai johtuuko vetäytyminen jostain muusta toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

  VastaaPoista
 3. #1: Mikäli oikein tulkitsen tuota (alempaa kuvaa) niin merkittävin lämpeneminen tapahtui tuossa vuosisadan puolenvälin paikkeilla. Tuossa rekonstruktiossa tuo kymmenvuotiskäyrä alkaa olemaan aivan luotettavan erottelukyvyn rajoilla, joten kamalan tarkkaan siihen ei kannata tuijottaa.

  Juu, kesällä näyttäisi olevan hiljaisempaa. En muuten hirveästi luota noihin lustotutkimuksiin ;)

  #2: En ymmärrä mitä kummallista siinä olisi jos esim. vuoristojäätiköt (jossain, esim. Alpeilla) olisivat vähän vetäytyneet verrattuna 1800-lukuun. Kuten nuo tänään lisäämäni käyrät näyttävät, on hyvinkin mahdollista että 1800-luvulla elettiin esim. täällä kylmintä kautta sitten jääkauden. Toinen asia on tietenkin että jäätiköt voivat vetäytyä muistakin syistä (esim. kuivuus) kuin lokaalinen lämpötilan noususta, näin on käynyt mitä todennäköisimmin mm. Kilimanjarolla.

  VastaaPoista
 4. Siis alemmalla kuvalla tarkoitin yllä 1. kuvan (ylemmän) alempaa kuvaa, joka kuvaa Weckström et. al rekonstruktion muutosmerkittävyyttä ("trendiä") eri skaalauksilla.

  VastaaPoista
 5. Tämän päivä Totuudessa tuo vahinko on otettu takaisin. Ilmatieteenlaitoksen iso pamppu mesoaa.

  VastaaPoista
 6. Juu, näyttäisi siltä että ilmatieteenlaitoksen päätehtävänä olisi nykyään ilmastonmuutoksesta "valistaminen".

  VastaaPoista
 7. Anonyymi7/7/06 21:43

  Ja tämän päivän (7. heinäkuuta) Totuudessa julistetaan ilmastoskeptikko uhanalaiseksi lajiksi.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi9/7/06 12:24

  Jos ilmastoskeptikot ovat uhanalainen laji, niin sitten tarvitaan kiintiöitä ja kaikenlaista muuta ns. "positiivista" syrjintää :D

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!