tiistaina, heinäkuuta 18, 2006

Puolueen Mies (our Mann)

Koska joillakin tuntuu olevan vielä epäselvyyttä mitä tästä "lätkämailadebatista" pitäisi ajatella, niin pikkupoika kaivoi esille Virallisen Totuuden. Ilmatieteen laitoksen raportti No. 2004:4 (tekijänä laitoksen tutkimusjohtaja Heikki Nevanlinna), s. 38 (painotukset pikkupojan):
Kuvan 16 lämpötilarekonstruktiosta (Mann et al., 1998, 1999) on usein käytetty nimitystä "Hockeystick", koska sen muoto muistuttaa aika-akselille asetettua jääkiekkomailaa: alaspäin viettävä varsi vuosille noin 1000-1900 ja viistosti ylöspäin kääntyvä mailan lapa kuvaa 1900-luvun lämpötilan nousua. Lämpötilarekonstruointia on kritisoitu ja väitetty jopa täysin virheelliseksikin tosin varsin kevein perustein (McInture & McIntosh, 2003) [sic!]. Toisaalta useat vastaavat muut rekonstruoinnit samalle ajanjaksolle (esim. Jones et al., 2001; Crowley, 2000) osoittavat samanlaista vaihtelua kuin Mann et al. (1998, 1999) saama tulos, joten lämpötilan "Hockeystick"-käyrää on pidettävä pääosin oikeana ainakin niin paljon kuin proksiaineistoista on fysikaalisesti perustellusti pääteltävissä.
Pikkupojan mielestä olisikin syytä tarkkaan harkita miten estää Totuuden vastaisen propagandan leviäminen. Ensi askeleena olisi Internetin valvontaa tiukennettava, etteivät pahaa aavistamattomat kunnon kansalaiset eksy sopimattomille sivuille. Esimerkkinä kerrottakoon eräästä Ilmatieteen laitoksen työntekijästä, joka viime maanantaina joutui Googlesta haulla "lätkämaila mann" Keisarin uudet vaatteet-nimiselle propagandasivustolle.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi1/8/06 17:51

  Onks muuten se Ilmatieteen laitoksen tyyppi lueskellu sen jälkeen säännöllisesti tätä blogia, kun tänne löysi? Ainakaan kommenttiosastolla ei ole yritetty kumota levittämääsi törkeää ilmastopropagandaa, joten sillä perusteella taisi vierailut jäädä siihen?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/8/06 17:56

  "törkeällä ilmastopropagandalla" tarkoitin tietenkin totuudenmukaista tietoa. Unohtui hymiö perästä.

  VastaaPoista
 3. Juu, eipä ole näkynyt. Taisi pelästyä :)

  VastaaPoista

Valitse itsellesi jokin nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. "Nimetön" ei ole nimi!